Новини юридичних фірм — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Юридична практика № 33-34 (1234-1235) » Новини юридичних фірм

Новини юридичних фірм

Рубрика Новини

Sayenko Kharenko захистила інтереси компаній групи JTI

Sayenko Kharenko успішно відстояла в суді апеляційної інстанції та у Верховному Суді інтереси компаній групи Japan Tobacco International (JTI) щодо визнання недійсним резонансного рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) про антиконкурентні узгоджені дії на тютюновому ринку. Сукупний розмір штрафів, накладених АМКУ на відповідачів у справі, становив 6,5 млрд гривень — це найбільший штраф у справах про антиконкурентні узгоджені дії за всю історію АМКУ. На компанії групи JTI Комітет наклав сукупний штраф у 923 млн гривень.

Завдяки налагодженій ефективній співпраці юридичних команд JTI та Sayenko Kharenko було розроблено правову позицію щодо незаконності рішення АМКУ у частині як застосування положень конкурентного законодавства, так і оцінки фактичних обставин справи, зокрема було вказано на глобальні прогалини в належності доказів, покладених АМКУ в основу обвинувачень щодо нібито причетності компаній JTI до антиконкурентних узгоджених дій. За результатами розгляду справи суди підтримали доводи стосовно незаконності та необґрунтованості рішення АМКУ щодо JTI попри негативне рішення першої інстанції та прийняли остаточне рішення про повне задоволення позовних вимог JTI — рішення АМКУ, яким на клієнтів було накладено штраф, визнано недійсним у відповідній частині.

Над формуванням правової позиції та процесуальної стратегії оскарження рішення АМКУ працювали дві команди Sayenko Kharenko — практики конкурентного права у складі радника Олександра Нагорного та юриста Михайла Суса під керівництвом партнера Максима Назаренка та практики вирішення судових спорів у складі радника Олексія Колтка, який керував судовим напрямом роботи, та старшого юриста Сергія Противня під керівництвом партнерки Олени Сукманової. Безпосередньо в суді інтереси клієнта представляли Олексій Колток, Олександр Нагорний та Сергій Противень.


Kinstellar консультує Raiffeisen Bank International AG щодо першої деривативної трансакції відповідно до документації ISDA 2002 року в Україні

Київський офіс Kinstellar став юридичним радником Raiffeisen Bank International AG (Відень, Австрія) з питань здійснення згідно з українським законодавством неттінгу деривативних контрактів із ПрАТ «ВФ Україна» («Vodafone Україна»), укладених на умовах Генеральної угоди ISDA 2002 року (включає стандартизовані умови, за якими контрагенти, що виступають на стороні продавця та покупця, ведуть переговори та погоджують положення в документації ISDA).

Команду Kinstellar, яка консультувала з питань структурування і підготовки ISDA-документації та щодо умов ліквідаційного неттінгу з «Vodafone Україна», очолив радник Дмитро Пшеничнюк та партнер Олександр Курдидик за ключової підтримки юриста Вікторії Луганської та молодшого юриста Катерини Лагодівець.


Анжеліку Лівіцьку призначено керівником практики захисту довкілля та сталого розвитку Asters

Радницю Asters Анжеліку Лівіцьку призначено керівником практики захисту довкілля та сталого розвитку фірми. Вона володіє більш ніж 24-річним досвідом роботи, спеціалізується на українському та європейському екологічному праві, питаннях забруднення природного середовища, отримання спеціальних екологічних дозволів, вирішення спорів з екологічною інспекцією. Анжеліка Лівіцька також має ґрунтовний досвід із розробки та коментування проєктів законів та інших нормативних документів у сфері захисту довкілля. У 2012 році вона здобула диплом МВА у Green Power Academy.

Разом із керівництвом практикою захисту довкілля та сталого розвитку Asters Анжеліка Лівіцька в ролі співкерівника практики енергетики, природних ресурсів та будівництва продовжуватиме консультувати клієнтів фірми щодо питань земельного права, енергетики, розвідки та видобування корисних копалин, а також нерухомості та будівництва.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA