Нові обличчя АПУ — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА

Нові обличчя АПУ

Рубрика Вибори
Обрано нове керівництво Асоціації правників України на 2021—2023 роки
До роботи в правлінні АПУ залучено багато нових представників юридичної професії

Ключовою подією Х Західноукраїнського юридичного форуму стало засідання Правничої асамблеї Асоціації правників України, на якому було обрано керівні органи АПУ на 2021—2023 роки.

Денис Бугай, президент АПУ в 2019—2021 роках, виступив із доповіддю про діяльність Асоціації. Він, зокрема, розповів про кількісний склад АПУ, фінансові підсумки, взаємодію з держорганами, співпрацю з міжнародними організаціями, проведені заходи, роботу комітетів та відділень АПУ, співпрацю зі ЗМІ, активності в соціальних мережах.

«Асоціація правників України виходить на новий етап. У нас серйозно оновлюється лідерство. Правління передає Асоціацію новому керівництву в достатньо гарній формі. І, бачачи тих, хто готовий іди далі з АПУ, я впевнений, що на нас чекає дуже цікавий етап нових звершень і нових досягнень», — резюмував Денис Бугай.

Правнича асамблея затвердила звіти президента і віцепрезидента АПУ, звіт ревізійної комісії та річний звіт АПУ. Наступним рішенням було внесено зміни до статуту Асоціації щодо узгодження його з Податковим кодексом України (стосовно статусу неприбутковості) та обрано виборчу і ревізійну комісії.

Далі Правнича асамблея розпочала обрання нового керівництва АПУ. Згідно зі статутом АПУ правління складається з 19 осіб: 8 членів обираються від відділень Асоціації, 8 — від секцій та 3 стають членами правління за посадою (президент, віцепрезидент і президент у відставці). Кандидати на посади президента та віцепрезидента АПУ виступили з короткими презентаціями. Про свої пріоритети розповіли також кандидати до складу правління АПУ.

Анна Огренчук, керуюча партнерка Юридичної групи LCF, кандидатка на посаду президента АПУ, у своєму виступі акцентувала на необхідності подальшого зміцнення Асоціації: «Моє бажання, щоб коло Асоціації правників України розширювалося. Наша професія єдина, та сила її в єдності. Так, ми можемо бути різними, але нас об’єднують спільні цінності, єдині підходи до етики, стандартів професії, освіти, питань рівності». Вона нагадала основні положення своєї програми та запевнила, що для кожного пункту розроблено механізми та інструментарії їх реалізації.

«Лідерство — це насамперед відповідальність. І ми разом із кандидатами в правління готові розділити цю відповідальність. Тож давайте разом удосконалювати ринок і піднімати престиж професії», — наголосила Анна Огренчук.

«Ці вибори підтверджують силу нашої організації. До роботи в Асоціації буде залучено багато нових активних представників нашої професії. Перед собою ми ставимо завдання зберегти ті традиції, які АПУ напрацювала з 2002 року, та примножити й актуалізувати багато процесів», — додав Андрій Романчук, керуючий партнер ЮК MORIS GROUP, кандидат на посаду віцепрезидента АПУ.

До членів Правничої асамблеї звернувся Роман Чумак, керуючий партнер ЮК «Арес», кандидат на посаду президента АПУ. Він балотується в тандемі з Євгеном Ріяком, керуючим партнером ЮК «Ріяко і Партнери», кандидатом на посаду віцепрезидента АПУ. Роман Чумак наголосив на важливості конкуренції та закликав нове правління зосередитися на питанні розвитку лідерства в Асоціації.

 

Керівний склад

Результати таємного голосування було оголошено на Президентському прийомі АПУ. Новим президентом АПУ стала Анна Огренчук, керуюча партнерка Юридичної групи LCF. Віцепрезидентом АПУ обрано Андрія Романчука, керуючого партнера ЮК MORIS GROUP.

Членами правління АПУ обрано Анну Бабич, партнерку ЮФ Aequo; Олексія Бонюка, начальника департаменту кримінально-правової політики та захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора; Ольгу Ворожбит, партнерку МЮФ Kinstellar; Івана Городиського, викладача Українського католицького університету; Сергія Жукова, суддю Верховного Суду; Роксолану Костур, партнерку АО «Матвіїв і Партнери»; Кирила Кролевецького, керівника АО «Кролевецький та Партнери»; Інну Крушинську, директорку юридичного департаменту АТ «Фоззі Рітейл», Івана Ліщину, заступника міністра юстиції України — уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини; Володимира Марченка, президента Нотаріальної палати України; Світлану Мусієнко, партнерку Sayenko Kharenko; Ольгу Просянюк, керуючу партнерку АО AVER LEX; Ірину Сербін, партнерку Ario Law Firm; Світлану Сергєєву, партнерку АО «Юридичне бюро Сергєєвих»; Миколу Стеценка, керуючого партнера ЮФ AVELLUM; Амінат Сулейманову, керуючу партнерку ЮФ AGA Partners.

До складу правління АПУ також увійшов Денис Бугай як президент АПУ у відставці.

Про пріоритети новобраного складу правління АПУ читайте в наступному номері «Юридичної практики».

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA