Набули чинності — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Судовий вісник №6 » Набули чинності

Набули чинності

Рубрика Новини

«Про затвердження Порядку фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства під час прикордонного контролю в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон та у контрольних пунктах в’їзду-виїзду, а також здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення»

Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 24 квітня 2019 року № 310

У перших числах червня набув чинності наказ Міністерства внутрішніх справ України, яким визначено механізм фіксації службовими особами Державної прикордонної служби України (службові особи) біометричних даних іноземців та осіб без громадянства (іноземці).

Зокрема, фіксація біометричних даних іноземців під час здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення здійснюється шляхом сканування всіх пальців обох рук іноземців, затриманих в адміністративному порядку органами (підрозділами) охорони державного кордону.

Фіксацію проводить службова особа, яка затримала іноземця в адміністративному порядку, про що склала протокол про адміністративне затримання. Фіксація проводиться у службових приміщеннях Державної прикордонної служби України, спеціальних приміщеннях, пунктах тимчасового тримання та у місці складання протоколу про адміністративне затримання.

«Про внесення змін до Правил оформлення віз для в’їзду  в Україну і транзитного проїзду через її територію»

Постанова Кабінету Міністрів України від 6 березня 2019 року № 368

Нові положення щодо оформлення віз для вїзду в Україну і транзитного проїзду через її територію почали застосовуватись з 26 червня ц.р. Зокрема, передбачено, що довгострокова віза може оформлятися департаментом консульської служби Міністерства закордонних справ України (МЗС) винятково для іноземців або осіб без громадянства, які можуть вїжджати в Україну без візи відповідно до законодавства України чи міжнародного договору України та отримують довгострокову візу для працевлаштування або для участі в реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, зареєстрованих в установленому порядку, або для роботи в представництвах іноземних субєктів господарювання в Україні, зареєстрованих в установленому порядку, тощо.

За оформлення віз у пунктах пропуску через державний кордон або у департаменті консульської служби МЗС справляється консульський збір у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, подвійна тарифна ставка консульського збору не застосовується у пунктах пропуску через державний кордон.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Зміст

ПРОТИ УКРАЇНИ

Законотворчість

Актуальне питання

Актуальне питання

Актуально

Відновлювальні роботи

Бліц-інтерв'ю

Кадрові пріоритети

За лаштунками

Мандатна колізія

Всьому свій ВАС

Культурний осередок

Новини

Набули чинності

Прецедент

Збалансованість інтересів

Репортаж

Погляд на перспективи

По судді справи

Судова практика

Цифровий лік

Справедливі змагання

Вийти на підміну

Нова реакція

Направлення скарги на адвоката до дисциплінарної палати КДКА не може вважатися поширенням недостовірної інформації

Про неоднаковий підхід ВРП щодо рекомендації суддів

Спори між юридичними особами та представниками прокуратури при реалізації ними своїх повноважень за суб’єктним складом підвідомчі господарським судам

Складання заповідачем заповіту в присутності інших осіб не може розцінюватися як порушення таємниці заповіту

Про нюанси кваліфікації дій особи як убивство з особливою жорстокістю

Податкове розвантаження

Інші новини

PRAVO.UA