Набули чинності — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Судовий вісник №7 (171) » Набули чинності

Набули чинності

Рубрика Новини

Затверджене нове Положення про ЄРДР

Наказом Генерального прокурора України від 30 червня 2020 року № 298 затверджено Положення про Єдиний реєстр досудових розслідувань, порядок його формування та ведення. Нагадаємо, що ЄРДР утворений та ведеться відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України з метою забезпечення реєстрації кримінальних правопорушень (проваджень) та обліку прийнятих під час досудового розслідування рішень, осіб, які їх ухвалили, та результатів судового провадження; оперативного контролю за додержанням законів під час проведення досудового розслідування; аналізу стану та структури кримінальних правопорушень, вчинених у державі; інформаційно­аналітичного забезпечення правоохоронних органів. Держателем ЄРДР є Офіс Генерального прокурора.

Виконання функцій адміністратора Реєстру здійснюють Офіс Генерального прокурора та регіональні (обласні) прокуратури (за винятком спеціалізованих), які забезпечують адміністрування та моніторинг використання системи, надання (обмеження) реєстраторам і користувачам доступу до Реєстру, перевірку дотримання дисципліни та системи безпеки, проведення навчання щодо користування Реєстром, а також виконання інших функцій, передбачених Положенням.

Внесено зміни до Інструкції про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового засідання

Державна судова адміністрація України внесла зміни до пункту 8.4 розділу VIII Інструкції про порядок роботи з технічними засоба ми фіксування судового процесу (судового засідання), відповідно до яких на клопотання особи, яка бере участь у справі, за розпорядженням головуючого може бути видано копію технічного запису судового засідання в електронному вигляді за плату, встановлену Законом України «Про судовий збір».

Врегульовано порядок оплати зберігання автомобіля боржника на спеціальному майданчику

Наказом Міністерства внутрішніх справ України від 11 червня 2020 року № 452/1938/5 внесено зміни до Порядку взаємодії Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України та органів і осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів. Зокрема, пункт 8 розділу ІІІ Порядку викладено в новій редакції: «Витрати з транспортування і зберігання транспортного засобу боржника на спеціальному майданчику чи стоянці компенсуються органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем за рахунок коштів виконавчого провадження в порядку та на умовах, визначених договором з відповідним органом Національної поліції України або державним підприємством, яке належить до сфери управління МВС України або Національної поліції України».

 

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA