Набули чинності — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Судовий вісник №6 (170) » Набули чинності

Набули чинності

Рубрика Новини

Внесено зміни до Інструкції з організації примусового виконання рішень

Наказом Міністерства юстиції України від 1 червня 2020 року № 1825/5 внесено зміни до Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 2 квітня 2012 року № 512/5, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 2 квітня 2012 року за № 489/20802 (у редакції наказу Міністерства юстиції України від 29 вересня 2016 року № 2832/5). Пункт 3 розділу ІІІ Інструкції допов­нено новим абзацом 11, відповідно до якого у разі пред’явлення виконавчого документа до органу державної виконавчої служби або приватного виконавця за місцем проживання чи перебування боржника — фізичної особи, місцезнаходженням боржника — юридичної особи, адреса якого відрізняється від адреси, зазначеної у виконавчому документі, до заяви про примусове виконання рішення стягувач має додати документ/копію документа, який підтверджує, що місцезнаходженням боржника — юридичної особи або адресою проживання чи перебування боржника — фізичної особи є територія, на яку поширюється компетенція органу державної виконавчої служби або територія виконавчого округу приватного виконавця.

 

ДСА змінила деякі питання діловодства в місцевих та апеляційних судах України

Наказом Державної судової адміністрації України від 3 червня 2020 року № 248 внесено зміни до Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України.

Зокрема, Інструкцію доповнено новими положеннями, відповідно до яких у суді можуть засвідчуватися копії документів, що створюються в ньому, за винятком копій документів, які відповідно до законодавства потребують засвідчення в  нотаріальному порядку. Копії документів інших осіб, організацій та установ з їх оригіналів можуть виготовлятися і засвідчуватися, зокрема, на вимогу судових та правоохоронних органів. Копія документа засвідчується тільки у разі пред’явлення його оригіналу. Не дозволяється засвідчення копій документів з копій, що засвідчені іншими особами, організаціями та установами, за винятком передбачених законодавством випадків.

Крім того, внесено зміни, відповідно до яких з дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів (ЄДРВД) усі виконавчі документи, на підставі яких відповідно до закону здійснюється примусове виконання судових рішень, підлягають обов’язковому внесенню до ЄДРВД. До дня початку функціонування цього реєстру оформлення і видача виконавчих документів здійснюватиметься в паперовій формі.

 

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA