Метод — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА

Метод

Рубрика Дивіться!
«Ти мене не спіймаєш»

(1 сезон — 2015, 2 сезон — 2020)

Режисери: Юрій Биков, Олександр Войтинський

Попри скептичність щодо поліцейських серіалів російського виробництва, серіал має ефект холодного душу: наше життя не таке безпечне, як ми можемо собі уявляти. Навіть якщо ти особисто не маєш жодного відношення до кримінального світу, це не означає, що ти не станеш жертвою злочину. Злочину страшного, вчиненого маніяком, який уявив себе месією, почув голос зверху або просто має сильний душевний розлад. І вбивцею може виявитися не тільки страшний дядько, а цілком пристойний сім’янин, ображена жінка чи навіть підліток. А може, і слідчий поліції або ваш надійний лікар-психолог?

Те, що їх об’єднує, — це наявність глибокої психологічної травми, яка фактично означає неосудність особи. Довести вину буде нескладно, але притягти до реальної відповідальності — неможливо. Хто їх може зупинити? На такий випадок у слідчому відділі прокуратури працює майор Меглін, якого юридично вже немає серед живих, проте який має повну свободу розсуду при затриманні маніяків. Його вроджений нюх на душевнохворих, спостережливість та гострий аналітичний розум допомагає буквально за запахом відчувати злочинців — серійних маніяків, на яких він зі своєю стажеркою полює від серії до серії впродовж двох сезонів. А може, не на них, а на самого себе?

У будь-якому разі варто подивитися, щоб зрозуміти, що вирізняє звичайну особу від жертви, та подумати про алгоритм дій на випадок зустрічі з маніяком.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA