Фірмові налаштування — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА

Фірмові налаштування

У середині 90-х, коли юридичні фірма «АНК» розпочала свою роботу, ринок юридичних послуг ще тільки зароджувався. Зараз «АНК» — 25 років, і, на переконання Олександра Кифака, керуючого партнера фірми, — це лише початок!
Олександр Кифак, адвокат, керуючий партнер ЮФ «АНК»

 

ПРО КОМАНДУ «АНК»:

Наші співробітники — наша головна цінність

 

Загальновідомо, що люди — це найцінніший капітал. Для бізнесу, пов’язаного з інтелектуальною працею, куди належить і юридична практика, це особливо актуально. За ці 25 років нам вдалося не лише сформувати унікальну команду адвокатів, яка консультує клієнтів практично в усіх галузях юридичної практики, а й підготувати висококласних юристів, які змогли реалізувати себе на різних посадах як в Україні, так і за її межами. «Випускники» (не побоюсь цього слова!) ЮФ «АНК» працюють у Європейському суді з прав людини, Фонді державного майна, Міністерстві юстиції, Міністерстві інфраструктури України, викладають в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова та Одеській юридичній академії. Деякі з наших юристів стали топменеджерами чи головними юридичними радниками в українських та міжнародних компаніях. Сьогодні команда «АНК» — це сорок професіоналів, що включає тридцять адвокатів та юристів, а також IT-адміністратора, секретарів, перекладачів, бухгалтерів та водіїв. Особливо приємно відзначити, що деякі співробітники працюють у нас з моменту заснування фірми, а багато юристів працюють у фірмі понад десять років, чим рідко можуть похвалитися інші юридичні компанії. Користуючись нагодою, вітаю всю команду «АНК» із 25-річчям фірми та бажаю нам здоров’я, удачі та добробуту.

 

ПРО КЛІЄНТІВ:

Багато хто працює з НАМИ з середини 90-х

 

У нашій білінговій системі Time Cost, яку ми почали використовувати одними з перших в Україні, налічується понад 500 клієнтів. Це компанії та приватні клієнти, яким хоча б раз виставлявся рахунок за юридичні послуги. Як показує мій особистий досвід, у юридичному бізнесі величезне, якщо не вирішальне значення має довіра клієнта і репутація фірми. Ці складові неможливо купити, вони приходять з роками і є результатом щоденної праці юристів. Приємно відзначити, що багато бізнесів розвивалися разом із нами з кінця 90-х років, і в першу чергу це стосується портової сфери, яка сьогодні є однією з ключових практик фірми. Ми цінуємо кожного нашого клієнта, завжди прагнемо не просто дати пораду, а допомогти розв’язати проблему. Коли ти надаєш бізнес-консультації, важливо добре розуміти специфіку бізнесу клієнта, ситуацію на ринку та інші моменти. Тільки тоді твоя порада буде корисною і клієнт буде готовий заплатити за неї.

 

ПРО ПРОЄКТИ:

250+ реалізованих проєктів

 

У середині 90-х років, коли ми починали працювати, ринок юридичних послуг ще тільки зароджувався. Кінець 90-х в Одесі ознаменувався розвитком приватного бізнесу та приходом перших закордонних інвесторів, зокрема у портову сферу. Виступаючи їх юридичним радником, ми спостерігали, як будуються портові елеватори та контейнерні термінали, як поглиблюються підхідні канали та операційні акваторії, створюються нові робочі місця та впроваджуються інноваційні технології. ЮФ «АНК» виступала юридичним радником таких знакових проєктів, як будівництво глибоководного судноплавного шляху «Дунай — Чорне море», будівництво контейнерного терміналу за рахунок штучно створеної території на Карантинному молу Одеського порту, будівництво портових зернових терміналів в Одеському та Чорноморському портах. Ми супроводжували інвестиційні проєкти у вільних економічних зонах «Порто-франко» та «Порт Рені»; готували контракти на будівництво та ремонт торгових суден, буксирів, барж та моторних яхт; допомагали клієнтам будувати об’єкти зеленої енергетики; консультували найбільші агропромислові холдинги під час реалізації їхніх проєктів. За найскромнішими підрахунками, за ці 25 років наші клієнти успішно реалізували понад 250 проєктів у різних сферах та індустріях на суму, близьку до 2 млрд доларів США.

 

ПРО СУДОВІ СПРАВИ:

10 МЛН ГРИВЕНЬ ВИТРАТ НА ПРАВОВУ ДОПОМОГУ ВІДШКОДОВАНО НАШИМ КЛІЄНТАМ ЗА ОСТАННІ 3 РОКИ

 

Судова практика є наріжним каменем для будь-якої юридичної фірми, і ми тут не виняток. На нашому рахунку сотні виграних судових справ у різних судових інстанціях, починаючи від районних судів і закінчуючи знаковими справами у Верховному Суді. У 2017 році ми виступали за введення так званої адвокатської монополії, оскільки вважаємо, що це безпосередньо впливає на якість правосуддя і сприяє здоровій конкуренції на ринку юридичних послуг. Юристи «АНК» брали активну участь в обговоренні проєктів процесуальних кодексів, нові редакції яких набули чинності з 1 січня 2018 року. Введення «адвокатської монополії» поставило новий тренд у питанні відшкодування витрат на правову допомогу. Тепер, обговорюючи потенційний судовий процес, ми все частіше чуємо від клієнтів запитання, чи будуть відшкодовані витрати на правову допомогу. Втішно зазначити, що за останні три з половиною роки суди відшкодували клієнтам «АНК» понад 10 млн гривень витрат на правову допомогу, що говорить саме за себе.

 

ПРО РЕКЛАМУ:

Головна реклама — це наша репутація

 

Юридичний бізнес, як і будь-який інший, звичайно, потребує реклами. Проте, враховуючи специфіку юридичної практики (роботу юристів із конфіденційною інформацією, комерційною таємницею, персональними даними тощо), я залишаюся прихильником непрямої реклами. Йдеться про експертні коментарі, статті в профільних виданнях, інтерв’ю, роботу pro bono зрештою. Хоча є країни, де пряма реклама юридичних фірм ще більш агресивна, ніж в Україні. Я маю на увазі США в першу чергу. Повертаючись до «АНК», відзначу, що за 25 років ми жодного разу не давали «прямої» реклами в медіа. Наша головна реклама — це наша репутація та довіра клієнтів, які ми заслужили за ці роки.

 

ПРО РЕЙТИНГИ:

Ми входимо до ТОП-50 юридичних фірм з 1998 року, але це не головне

 

Висловлю непопулярну думку про те, що місце юридичної фірми у національному чи міжнародному рейтингу не є вирішальним критерієм для укладення договору про надання юридичних послуг. Якщо я правильно пам’ятаю, то з моменту появи рейтингу ТОП-50, який «Юридична практика» публікує з 1997 року, ми регулярно заповнюємо анкету та подаємо інформацію. При цьому ми стабільно входимо до ТОП-50 юридичних фірм країни, а в деякі роки (­2003-й і ­2009-й) навіть входили до першої десятки. Користуючись нагодою, хочу подякувати усій дослідницькій команді, яка ретельно досліджує ринок юридичних послуг та щороку формує рейтинги юридичних фірм, що неодмінно сприяє здоровій конкуренції в цій сфері. На мою думку, рейтинги потрібні, але не повинні ставати самоціллю, оскільки кінцеву оцінку роботі фірми завжди дає клієнт.

 

ПРО КОРПОРАТИВНУ СОЦІАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ:

Наша ідея зі стипендіальним конкурсом була підхоплена багатьма юрфірмами

 

За 25 років історії фірми було чимало проєктів, пов’язаних із корпоративною соціальною відповідальністю та роботою pro bono. Але проєкт, який заслуговує на згадку тут, — це Стипендіальний конкурс ЮФ «АНК», який був запущений двадцять років тому, далекого 2001 року. Ми стали першими в Україні, хто вигадав конкурс для студентів юридичних вузів та факультетів, і почали проводити його на щорічній основі. Зазначу, що багатьох призерів Стипендіального конкурсу було запрошено на стажування до «АНК» і згодом вони стали адвокатами фірми, які працюють у нас досі. Це — Артем Волков, Максим Карпенко, Олена Коч, Катерина Бондаренко та Ірина Ногіна. Зазначу, що ідея стипендіального конкурсу для студентів припала до душі нашим колегам, тож сьогодні багато юридичних фірм запустили власні стипендіальні програми, які мають підтримати талановитих студентів і дати їм шанс знайти своє місце під сонцем. Окрім Стипендіального конкурсу, ЮФ «АНК» уже понад десять років виступає партнером Всеукраїнської школи з морського права та Літньої школи з морського права, які традиційно проходять в Одесі та збирають майбутніх юристів, які цікавляться морським правом. Формат Школи дозволяє студентам прослухати лекції від юристів, які практикують морське право, та розібрати реальні кейси з морського права.

 

ЗАВАНТАЖИТИ

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Зміст

50 провідних юридичних фірм України 2021 року

«Бронзова ліга» провідних юридичних фірм України 2021 року

Історія рейтингу

Переможці рейтингу «50 провідних юридичних фірм України» у 1998—2021 роках

Галузі практики

Шокова M&A-терапія

Кваліфікаційне оцінювання

Лідери ринку. Корпоративне право та M&A

Лідери ринку. Інформаційні технології

Лідери ринку. Енергетика і природні ресурси

Інфраструктурні зміни

Сила переконання

Регуляторний виклик

Дія Сіті: завантаження триває

Лідери ринку. Нерухомість, будівництво та земельне право

Найбільші публічні угоди

Знайти баланс

Ринкові відносини

Прописати процедури

На захист інновацій

Звітний період

Лідери ринку. Банківське та фінансове право

Конкурентне право

Лідери ринку. Інтелектуальна власність

Лідери ринку. Конкурентне право

Встановити контроль

Консервативна позиція

Гостра справа

Найбільші публічні угоди у сфері антимонопольного права

Кримінальне право та процес

Область підвищеного тиску

«Прес-служба»

Цивільна конфіскація

Ввідні процедури

Апеляційна плата

Сrime Story

Захисні можливості

Комплексний підхід

Антикорупційний ландшафт

Помилки в електроніці

Лідери ринку. Кримінальне право / White-Collar Crime

ВАКС-фактор

Методологія

Формула успіху

Податкова практика

Фіскальні акценти

Лідери ринку. Оподаткування

Податкові штрафи: як зменшити

Найбільші публічні спори у сфері оподаткування

Регіональні ринки

Фірмові налаштування

Крайня необхідність

Провідні регіональні юридичні фірми України

Бій на місці

Реструктуризація та банкрутство

Недійсність правочинів боржника

Час відновлення

Лідери ринку. Банкрутство

Антикризове управління

Спірні переходи

Дискримінаційний підхід

Судова практика

Труднощі виконання

Реальні кроки

Найбільші публічні судові та арбітражні спори

Робота під розкриттям

Змінне поле

Знайти, хто відповість

Ефективні рішення

Лідери ринку. Судова практика

Лідери ринку. Міжнародний арбітраж

Верховні пересуди

Юридичний ринок

Бізнес-акцент

Інвестиційний запит

Творчий експеримент

Від редакції

50 провідних юридичних фірм України за доходами

50 провідних юридичних фірм України за кількістю юристів

50 провідних юридичних фірм за фінансовою ефективністю

Рейтинг визнання юридичних фірм за галузями практики

Нова хвиля

Модельний лад

Експертна рада

Ставка на сталий розвиток

Нове дихання

Рейтинг визнання юридичних фірм

Інші новини

PRAVO.UA