Етична рада розпочала роботу — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український адвокат № 11-12 (183-184) » Етична рада розпочала роботу

Етична рада розпочала роботу

Рубрика Новини

Етична рада провела перше офіційне засідання. Це сталося 1 грудня 2021 року. Відкрив засідання представник міжнародних експертів сер Ентоні Гупер.

Він розповів, що від моменту формування складу Етичної ради її члени працювали над тим, щоб мати змогу ефективно працювати. Зокрема, розробляли проєкти Регламенту Етичної ради та Положення про Етичну раду.

Щоб розпочати роботу, Етична рада затвердила два перших розділи Регламенту. Після цього члени Етичної ради, відповідно до затверджених положень Регламенту, перейшли до обрання керівництва.

За підсумками таємного голосування головою Етичної ради обрали Лева Кишакевича, а заступником голови — сера Ентоні Гупера.

Наступне засідання Етична рада провела 9 грудня. На ньому затвердила останній, третій, розділ Регламенту, а також Методологію оцінювання відповідності кандидата на зайняття посади члена Вищої ради правосуддя та членів Вищої ради правосуддя критерію професійної етики та доброчесності.

Зокрема, Етична рада визначила, що спочатку проведе перевірку 38 кандидатів на посади членів ВРП (від парламенту, суддів та науковців), а потім, але не пізніше 8 лютого 2022 року, візьметься за перевірку чинних членів ради.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA