Білоруські адвокати без свідоцтва не можуть бути включені до ЄРАУ — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український адвокат № 11-12 (183-184) » Білоруські адвокати без свідоцтва не можуть бути включені до ЄРАУ

Білоруські адвокати без свідоцтва не можуть бути включені до ЄРАУ

Рубрика Новини

КДКА не можуть включати до ЄРАУ осіб, які не є адвокатами у своїй країні. Відповідне роз’яснення РАУ дала у рішенні № 112 від 27 жовтня 2021 року у відповідь на електронне звернення адвоката з Республіки Білорусь Іллі Салея. Він запитав про можливість допуску до адвокатської практики в Україні білоруських адвокатів, у тому числі незаконно позбавлених права на професію в Білорусії, в спрощеному порядку.

РАУ зауважила, що відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» для того, аби провадити адвокатську діяльність на території України, адвокат іноземної держави звертається до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури за місцем свого проживання чи перебування в Україні із заявою про включення до Єдиного реєстру адвокатів України. До заяви треба додати документ, який підтверджує право такого адвоката на зайняття адвокатською діяльністю у своїй державі.

Водночас відсутність такого статусу або позбавлення права на зайняття адвокатською діяльністю адвоката іноземної країні не дає підстав для включення його до ЄРАУ та здійснення адвокатської діяльності на території України.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA