Парламент прийняв за основу законопроєкт, який передбачає обов’язкову реєстрацію правників та підприємців у ЄСІТС — PRAVO.UA Парламент прийняв за основу законопроєкт, який передбачає обов’язкову реєстрацію правників та підприємців у ЄСІТС — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Парламент прийняв за основу законопроєкт, який передбачає обов’язкову реєстрацію правників та підприємців у ЄСІТС

Парламент прийняв за основу законопроєкт, який передбачає обов’язкову реєстрацію правників та підприємців у ЄСІТС

  • 04.11.2022 17:37

Сьогодні, 4 листопада 2022 року, Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт № 7574-д про електронне судочинство.

Про це повідомляє голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денис Маслов.

Нагадаємо, що законопроєктом передбачена обов’язкова реєстрація та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі представниками правничих професій, юридичними особами та фізичними особами – підприємцями.

«Побудова ефективної та повноцінної системи електронного судочинства в Україні є одним із пріоритетних напрямів роботи Комітету з питань правової політики. І це відповідає Стратегії розвитку системи правосуддя, затвердженій Президентом», — зауважив пан Маслов.

Зокрема, автори законопроєкту вказують на недостатність стимулів у чинних процесуальних кодексах для реєстрації в системі електронного судочинства навіть для представників правничих професій та державних органів, які б мали це зробити.

«Це сотні мільйонів гривень, які можна буде спрямувати на інші потреби – оновлення судових приміщень, зарплати працівникам апаратів тощо», — зазначає Денис Маслов.

У разі прийняття відповідного закону без реєстрації в ЄСІТС суди не розглядатимуть документи.

Також читайте: Бронювання військовозобов’язаних, які не підлягають призову під час мобілізації: прийнято закон

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA