Петро Бойко розповів, як Рада адвокатів Київської області допомагає адвокатам Київщини — PRAVO.UA Петро Бойко розповів, як Рада адвокатів Київської області допомагає адвокатам Київщини — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Петро Бойко розповів, як Рада адвокатів Київської області допомагає адвокатам Київщини

Петро Бойко розповів, як Рада адвокатів Київської області допомагає адвокатам Київщини

  • 19.04.2022 13:16

Уже тиждень, як Київщину звільнили від окупантів. Усі оцінюють наслідки їх вторгнення. Відомо, що у містечках під Києвом були будинки/квартири багатьох адвокатів. Тому адвокатська спільнота не може залишитися осторонь особистої трагедії колег. Ми запитали про способи підтримки в очільника самоврядування регіону. На наш запит Петро Бойко розповів, як Рада адвокатів Київської області допомагає адвокатам Київщини. Публікуємо монолог без купюр.

«Буча, Ірпінь, Гостомель, Ворзель, Макарів, Бородянка — це міста, у яких була найбільша чисельність будинків, у яких проживали наші адвокати» — Петро Бойко

24 лютого 2022 року змінило наше життя, нашу країну. Війна рашистів принесла за собою смерть, горе, сльози і серйозні випробування. Війна, звісно, зачепила й адвокатуру, особливо Київську обласну, яка потрапила в зону бойових дій. Буча, Ірпінь, Гостомель, Ворзель, Макарів, Бородянка — це міста, у яких була найбільша чисельність будинків, у яких проживали наші адвокати.

Після звільнення Київщини від «орків» ми побачили руїни будинків, квартир, тіла вбитих і закатованих.

Ми до кінця не знаємо обсягу лиха та збитків, яких завдали новітні фашисти. Але ми знаємо, що їх багато. Тому Рада адвокатів Київської області створила спеціальний комітет, який очолила наша адвокат Євгенія Вакуленко, з метою:

  • оцінити збитки,
  • допомогти у їх відшкодуванні.

Тому сьогодні ми лише намагаємося зрозуміти та встановити постраждалих колег та обсяги збитків, яких їм завдано.

Зі свого боку, Рада адвокатів Київської області оперативно організувала надання матеріальної допомоги колегам, які, за висловом однієї з постраждалих, «вискочили з дому у чому були, а потім з’ясувалося, що й повертатися немає куди». Звичайно, ми допомагаємо не тільки тим, хто втратив житло, а й іншим категоріям адвокатів, які прямо чи опосередковано постраждали через війну. Це ціла програма допомоги, деталі якої є у нас на сайті.

Наскільки це можливо, ми спростили процес отримання допомоги. Для того щоб отримати підтримку від колег, достатньо подати заяву на електронну пошту Ради. До заяви треба додати фото руйнувань та документи, що підтверджують право власності на об’єкт. Якщо адвокат потребує іншої допомоги (не у зв’язку з руйнуванням житла), до заяви додається відповідне обґрунтування.

На сьогодні (17 квітня) до нас обґрунтовано звернулися 20 адвокатів, яким ми невідкладно надали допомогу. Загалом за цей час на матеріальну допомогу витрачено 522 000 грн. Але ми розуміємо, що це тільки початок.

Щодо допомоги адвокатам зовні. Державі зараз не до цього, а іншим — байдуже. Ми живемо, як виявляється, за принципом «порятунок потопельників справа рук тих, хто тоне». Адвокати повинні зрозуміти, що за мирного життя існувало чимало організацій, які паразитували на адвокатах чи адвокатурі в цілому. А коли сталося лихо, вони всі швиденько зникли з нашого життя. Тому можна розраховувати лише на власну самоорганізацію, її силу та синергію. Рада адвокатів Київської області, як орган адвокатського самоврядування, не може і не буде стояти осторонь. Ми не залишимо колег у біді, будемо допомагати чим зможемо. І словом, і ділом!

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA