Кандидатуру керуючого партнера LCF Law Group Анни Огренчук висунуто на посаду президента АПУ — PRAVO.UA Кандидатуру керуючого партнера LCF Law Group Анни Огренчук висунуто на посаду президента АПУ — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Кандидатуру керуючого партнера LCF Law Group Анни Огренчук висунуто на посаду президента АПУ

Кандидатуру керуючого партнера LCF Law Group Анни Огренчук висунуто на посаду президента АПУ

  • 28.05.2021 16:07

Сьогодні, 27 травня, відбулося відкрите засідання комітету з процесуального права Асоціації правників України (АПУ). Модерувала засідання голова вказаного комітету, керуючий партнер LCF Law Group Анна Огренчук.

Зокрема, члени комітету заслухали доповідь судді Господарського суду м. Києва Тетяни Васильченко щодо зловживання процесуальними правами сторонами судового процесу та іншими особами.

Як зазначила пані Васильченко, характерними ознаками зловживання процесуальними правами є те, що це умисні недобросовісні дії учасника. Умисність повинна супроводжуватися порушенням умов. Мета таких дій завжди не пов’язана з метою, закріпленою законодавством. Аналіз судової практики показує, що в більшості випадків такі дії вчиняються з метою затягування розгляду справи. На другому місці – випадки маніпулювання автоматичним розподілом справ серед суддів.

«Зловживання процесуальним правом в кожному випадку – це суб’єктивна оцінка», — зауважила Тетяна Васильченко.

Тетяна Васильченко звернула увагу на те, що досить часто юристи підміняють поняття зловживання матеріальним правом та процесуальним правом. Так, наслідком першого є відмова у захисті цивільного права та інтересу, тобто відмова в задоволенні позову, а наслідком зловживання процесуальним правом — застосування судом заходів процесуального приводу.

Суддя навела основні правові позиції Верховного Суду щодо зловживань процесуальними правами учасниками судового процесу, а також дала відповіді на запитання, які надійшли до комітету АПУ з цієї теми.

Також під час засідання старший юрист практики вирішення спорів Baker McKenzie Ксенія Прохур (Погружальська) вказала на недоліки Господарського процесуального кодексу України, які дають учасникам змогу затягувати справи, а радник Sayenko Kharenko Олексій Колток розповів про останні законодавчі зміни щодо впровадження ЄСІТС.

Друга частина засідання була присвячена організаційним питанням роботи комітету з процесуального права АПУ. Зокрема, Анна Огренчук запропонувала членам комітету надсилати свої міркування щодо тем для обговорення на подальших засіданнях та повідомила про запуск комітетського Telegram-каналу.

Також партнер ЮК Moris Group Андрій Савчук повідомив, що незабаром відбудуться вибори нового президента Асоціації правників України, а також сказав про рішення ради комітету висунути на цю посаду кандидатуру Анни Огренчук. Зі свого боку пані Огренчук повідомила про свою згоду і зазначила, що найближчим часом представить свою передвиборчу програму.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA