Прийнято закон щодо поетапного впровадження ЄСІТС — PRAVO.UA Прийнято закон щодо поетапного впровадження ЄСІТС — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Прийнято закон щодо поетапного впровадження ЄСІТС

Прийнято закон щодо поетапного впровадження ЄСІТС

  • 27.04.2021 17:37

Сьогодні Верховна Рада прийняла Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи” (законопроєкт № 3985).

Визначено, що положення про ЄСІТС та/або положення, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів), розробляються Державною судовою адміністрацією України та затверджуються Вищою радою правосуддя після консультацій з Радою суддів України.

Створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи здійснюється поетапно.

Окремі підсистеми (модулі) ЄСІТС почнуть функціонувати через 30 днів із дня опублікування оголошення вже Вищою радою правосуддя.

Оголошення опублікують в газеті “Голос України” та на вебпорталі судової влади.

Оголошення повинно стосуватися створення і забезпечення функціонування конкретної підсистеми (модуля) ЄСІТС.

Планується, що першими запустять:

  • новий реєстр судових рішень;
  • електронний кабінет.

Процесуальні документи в електронній формі будуть подаватися учасниками справи до суду з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Суд під час судового розгляду справи має здійснювати повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу в порядку, передбаченому Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). За заявою будь-кого з учасників справи або за ініціативою суду повне фіксування судового засідання здійснюється за допомогою відеозаписувального технічного засобу (за наявності в суді технічної можливості та за відсутності заперечень з боку будь-кого з учасників судового процесу).

Під час здійснення повного фіксування судового засідання технічними засобами, а також проведення судового засідання в режимі відеоконференції протокол судового засідання створюється ЄСІТС. Протокол судового засідання скріплюється електронним підписом секретаря судового засідання і приєднується до справи.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA