З особливою жорстокістю — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український адвокат №10 » З особливою жорстокістю

З особливою жорстокістю

Рубрика Читайте!
Люди прагнуть не суду, а розправи

(2019)
Андрій Осіпов

 

Невеличке містечко Любартове вразила страшна звістка. Знайшли тіло юнака. Вбивство скоєне з особливою жорстокістю, завдано понад тридцять ножових поранень. Так розпочинається роман Андрія Осіпова, сюжет якого розгортається навколо справи про вбивство, у скоєнні якого підозрюється двоє неповнолітніх. Підозрюваних знайшли швидко, і вони одразу зізналися у скоєному. Чому підлітки вирішили піти на цей крок? Що керувало ними у цей момент? Здійснюючи захист, адвокат Никонор Скрипник намагається зрозуміти мотив убивць та водночас зіштовхується з нерозумінням, громадським осудом, нападками журналістів та підступністю правоохоронців. Читачу надається можливість дізнатися, як насправді функціонує система правосуддя України, про її вади та проблеми. Особливе місце в романі відведене долі матері, яка переживає ув’язнення сина. Автор повідомляє, що всі події та персонажі вигадані. Українська система правосуддя та «діючі схеми» хабарництва у судах — реальні.

Андрій Осіпов — відомий адвокат та правозахисник України. За його плечима 20 років роботи у галузі права, 16 з яких присвячені адвокатській діяльності. Багаторічний досвід в юридичній сфері залишає емоційний відбиток і розрядкою стає арт-терапія.

Письменник Андрій Кокотюха в рецензії на книгу пише, що її автор відкрив новий для української гостросюжетної літератури жанр — юридичний трилер: «Ключове слово тут — юридичний. На відміну від засновника цього жанру, американського юриста Джона Грішема, український автор як фаховий юрист вибудовує інтригу не на зіткненні гілок закону, де читачам цікаво, хто кого «перезаконить» і на чиєму боці буде правда. Андрій Осіпов показує двобій закону проти беззаконня. Причому, за логікою парадоксу, саме закони в нашій країні і породжують беззаконня, захищають його, роблять легітимним, вводять у правове поле. Саме за зміну цього насправді неправового поля бореться герой пропонованого роману».

 

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA